2011. május 16., hétfő

Blackest Ever Black

Ritkán ajánlok blogokat, azonban most kivételt teszek, hiszen a Blackest Ever Black az egyik legjobb dolog, ami mostanában történt az okkult alapokkal brillírozó elektronikus zenék háza táján.

A BEB valójában egy lemezkiadó, melyet a londoni FACT magazin zenei szerkesztője, Kiran Sande indított el 2010-ben. Az első megjelent anyag a szintén londoni duó, a Raime debütáló EP-je volt, mely stílusban leginkább a techno-industrial-experimental-darkstep vonzáskörbe tartozik, azóta pedig már csatlakozott hozzájuk a Tropic Of Cancer is, akik a post punk / shoegaze vonalat képviselik - a hangulat pedig már a kiadó neve alapján is könnyen belőhető.

Magáról a blogról pedig csak annyit, hogy ügyesen mutatja be - mindenféle felesleg nélkül - a képek alá rejtve azokat a zenéket, melyek a lehető legközelebb állnak a kiadó anyagainak hangzásvilágához, legyen az régi vagy új, darkwave, drone, noise, ambient, experimental, synthpop, lo-fi, krautrock, de mindenképp ínyencség. Érdemes meghallgatni a Mixtape-eket is.






Kiran Sande interjú @ Resident Advisor

Blackest Ever Black @ Discogs

Blackest Ever Black blog




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...