2009. október 29., csütörtök

Adagio

Garri Bardin orosz animációs filmrendező közel tíz perces munkája az Adagio. A Maxim Gorkij történetén alapuló film 9 hónapon keresztül készült, s az origami technikával hajtogatott "szereplők" (emberi tulajdonságokkal felruházott papírmadarak) egy különös, sötét, az emberi félelem határain mozgó világban küzdenek a szerelem, a harag, és a bátorság terheivel.
Az intolerancia és az érdektelenség elleni küzdelem vajon eleve kudarcra van-e ítélve, vagy van még remény?Bardin szerint Albinoni Adagiojához - melynek taktusai eleve súlyos tragédiát hordoznak magukban - nem lehetett volna más kivitelezést választani, mint az origami. A papír mindennapos használatra való anyag, részben az emberi sérülékenységet, részben pedig a könnyen kezelhetőséget, formálhatóságot reprezentálja.


Garri Bardin

Maxim Gorkij


(Teljes program a Divatblogok Éjszakáján itt!)1 megjegyzés:

Silverbeige írta...

Szia!
Köszi hogy feltetted ezt a kisfilmet. Nagyon szeretem ezt a zenét, régen egy duo balett koreográfiát táncoltam rá a szerelemről. A kisfilm pedig egyszerűen zseniális! A befejezésben az fellelhető igennem vagy a nemigen válaszok arra, hogy van-e remény.... mennyire igaz, hogy szubjektív.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...