2008. január 19., szombat

Gareth Pugh

A fiatalabb divattervező-generáció egyik legjelesebb képviselője a mindössze 26 (!) éves Gareth Pugh.
Gori De Palma mellett (akiről egész biztosan fogok írni) egyik nagy kedvencem az új tehetségek közül.Pugh 14 évesen kezdett el a ruhatervezéssel foglalkozni - kosztümöket készített az English National Youth Theatre számára. Később folytatta ezt a szakmát, és 2003-ban végzett az egyetemen, mint divattervező.
Már első jelentősebb kollekcióival felkeltette a Dazed & Confused magazin főszerkesztőjének a figyelmét, így Pugh hamarosan címlapra került jellegzetes kreációival.
Az első igazán figyelemreméltó divatbemutatója a londoni Kashpoint klubban a Kashpoint's Alternative Fashion Week keretein belül került megrendezésre. Innentől kezdve már biztosan haladt a hírnév felé, ódákat zengtek tehetségéről, frissességéről, illetve a nem hétköznapi ruhakölteményeiről.
A Fashion East hívta meg egy őszi csoportos bemutatóra 2005-ben, s a felkészüléshez Pugh-nak 4 hete volt. Stúdió, pénz, és segítség nélül állt neki az új ruháknak. Persze hatalmas siker lett ebből is, a srác nem ismer lehetetlent.Az első szóló bemutatóra a 2006-os London Fashion Weeken került sor.
A 2007-es tavaszi/őszi kollekciót mutatta be a tervező, s ezt követően már a Vogue is felkapta a fejét a fiatal tehetségre.Pugh-t most már olyan nagy nevek mellé sorolják, mint Alexander McQueen, John Galliano, vagy Vivienne Westwood.
Hatásai egyértelműek, láthatóan kedveli a 80-as évek stílusát és az extrém clubweart. Munkáiban érezhető a glam rock, a post-punk, a gothic, az újromantikusok öltözködési stílusának íze. Latex, plasztik, foam, PVC - és még megannyi érdekes anyag, amit kreatívan felhasznál.
Ruhái láttán gyakran felmerül az emberekben a kérdés: vajon ez divat, vagy inkább már művészet?
Mindenesetre a Moloko egykori énekesnője, Róisín Murphy is kiszúrta már magának, Overpowered című 2007-es lemezének promóciós videójában is Pugh ruháit viseli.Gareth Pugh híres még a szerénységéről és arról, hogy képtelen ruhákat eladni, mivel ezek gyakorlatilag eladhatatlanok merész, vagy épp furcsa küllemük miatt. Ezért kezdett el viselhetőbb dolgokat csinálni, hiszen még mindig egy fűtetlen stúdióban dolgozik, s nemrég lakásproblémái is adódtak, hihetetlen sikerei ellenére is.
Már persze ha ez igaz...


Gareth Pugh hivatalos weboldala

Gareth Pugh @ London Fashion Week

Fall 2006 Ready-to-Wear

Spring 2008 Ready-to-Wear

(Több hivatkozás pedig a szövegben található, link formájában!)4 megjegyzés:

Névtelen írta...

művészet!

Kashpoint meg rulez.

VividFluxury írta...

Szerintem is. :)

Sis írta...

van 1-2 partymonster feelingű ruci is :D

VividFluxury írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...