2008. április 26., szombat

Bart Hess

Ismét egy olyan kreatív elme, akinek munkái láttán leesett az állam. Hatalmas köszönet Elit Alice-nek, hogy a figyelmembe ajánlotta!


Bart Hess fiatal holland tervező, aki tavaly végzett Eindhovenben (Design Academy Eindhoven). Elsősorban különleges anyaghasználatával tűnik ki: műszőrmék, szilikon, plasztik, fémek, és még sorolhatnánk.
Hess képzeletbeli puskájával vadászik képzeletbeli lények, állatok képzeletbeli szőrméjére, bőrére. Dióhéjban így lehetne összefoglalni az A Hunt For Hightech című projekt koncepcióját. Ezt főleg a prosztetikus technológia, azaz a hús, az emberi idegek és a gépek találkozása ihlette.
Inspirálták az általa "megálmodott" genetikailag manipulált állatok, a fetisizmus, és persze a már említett mechanikus gépezetek, főleg a csúcstechnológia darabjai.

A tervező repertoárjában elektronikus tetoválás, lélegző cipő, "élő" bundák, valamint más dizájnerekkel való kollaboráció is szerepel.






Egy vele készült beszélgetésben elhangzott szinte minden, ami minket érdekelhet: pontosan kicsoda Bart Hess, mi munkáinak háttere, mire készül a jövőben, illetve kikkel dolgozott eddig együtt. Minden kiderül a We Make Money, Not Art oldalon!

Bart Hess hivatalos oldala



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...