2009. május 28., csütörtök

Defile

Teljesen véletlenül (??) történt az, hogy miután kiraktam ide egy posztot light-boxokon reprezentált autóbalesetes képekről, ma a Knoll Galériában szemtanúja lehettem egy olyan kiállításnak, mely szintén light-boxokról szól. Ez persze nem teljesen igaz, hiszen a technika csak hozzájárult a kiállított fotók témájának hangsúlyozásához.


Ezeken a fotókon halottak láthatók. Mégpedig olyan halottak, akik párizsi, milánói és londoni divattervezők ruháit viselik, mint egy képzeletbeli kifutó modelljei. Némely darab kifejezetten ehhez a projekthez készült - a sorozat témája pedig a halál és a divat, a szépség és elmúlás kapcsolatát, illetve ellentéteit boncolgatja. A divat ideiglenessége, a halál állandósága a csoport (Tatiana Arzamasova, Lev Evzovitch, Evgeny Svyatsky + Vladimir Fridkes) Defile című munkájának fő profilja. Digitális utómunkával kerültek a ruhák az elhunytakra - melyeket élő, haute-couture modelleken fotóztak le eredetileg -, akik, bevallom, rettenetesen zavarba hoztak az idő alatt, amíg a galériában tartózkodtam.




Sokakat meg fog botránkoztatni, el fog gondolkodtatni, borzasztani, ennek ellenére azt mondom, érdemes megnézni.


AES +F Group

Defile koncept

Defile képgaléria

Knoll Galéria



2 megjegyzés:

betonpanda írta...

ezt már láttam vhol és akkor azon gondolkodtunk, h ez így etikus? h ezek milyen hullák h felhasználhatja őket?

VividFluxury írta...

A leírásban csak annyi szerepel, hogy ismeretlen elhunytak egy halottasházból... hogy etikus-e vagy sem, ezt én is vitatom, bár ha abba belegondolok, hogy a boncteremben nekem anno miket meséltek a no name elhunytakról, ez még a jobbik eset...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...