2008. május 30., péntek

Gori De Palma


Még januárban, Gareth Pugh kapcsán ígértem, hogy egyszer lesz itt egy bejegyzés (mostanában) második kedvenc divattervezőmről, Gori De Palmaról.
Az úriember 2004-ben debütált a Barcelona Fashion Week keretein belül, Confusion elnevezésű kollekciójával, melyeken Levi's 501-eseket hasznosított újra. Későbbi, Fallen Woman, valamint Fade To Black című koncepcióin már meglehetősen szembetűnő a punk, vagy épp az S/M, a fetish hatása, mint elsődleges irányvonal. A ruhák szinte kivétel nélkül feketék, a lakk, a latex, a különböző BDSM kellékek (vagy azokhoz hasonlók), a fodrok, s a csontváz-minták meghatározó stílusjegyekké váltak.



Másik erőteljes vonal a military - a Die Rote Rechte Hand kollekció szegecses zsebekkel, katonai egyenruhákat idéző fazonjaival különbözik a többitől.



Azonban a pólók azok a ruhadarabok, amelyekkel szélesebb körökben első nagyobb sikereit aratta. Jézus Krisztus, csontok, embriók, fegyverek, kések - többnyire ilyen és ezekhez hasonló minták szerepelnek a fekete-fehér darabokon. Sőt, a legelső képen lévőhöz még botrány is kapcsolódik: De Palma a koronát fején viselő csontváz-magzattal akarta kifigurázni a spanyol királynő, Letizia Ortiz terhessége körüli felhajtást.
A tervező iróniából jeles.









Rengeteg infó és teljes katalógusok találhatók Gori De Palma hivatalos honlapján, illetve MySpace-en!




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...